Klassifisering av plastprofilekstruderingslinjer

2021-08-02

Deplast profil ekstruderingslinjebrukes hovedsakelig til produksjon av dør- og vindusprofiler i plast, dekorative paneler i plast, PVC-skumprofiler og andre plastprodukter.

I henhold til støpetilstanden til ko-ekstruderingsmaterialet, kan prosessen med plastprofilekstruderingsproduksjonslinjen deles inn i to typer: pre-ko-ekstrudering og post-ko-ekstrudering. Førstnevnte ko-ekstrudering betyr at to materialer blandes i prosessen med å ikke bli fullstendig dannet; post-ko-ekstruderingen betyr at ett materiale er fullstendig dannet, og deretter blandes det med et annet materiale. Fordelen med post-koekstrudering er at den kan bruke avfallsmaterialer og er økonomisk.

Ekstruderingslinje i plastprofilprosesser kan deles inn i organisk co-ekstrudering og uorganisk co-ekstrudering i henhold til forskjellige ekstruderingsmaterialer. Organisk co-ekstrudering inkluderer pre-co-ekstrudering av det samme materialet (som fine materialer og blandet med resirkulerte materialer), pre-co-ekstrudering av forskjellige materialer (som PMMA og PVC pre-co-ekstrudering) og post-co -ekstrudering av myk og hard PVC; uorganisk co-ekstrudering Det kan deles inn i aluminium-plast kompositt co-ekstrudering og stål-plast kompositt co-ekstrudering.

Denne artikkelen fokuserer på post co-ekstrudering, aluminium-plast kompositt profil co-ekstrudering, stål-plast kompositt profil co-ekstrudering og to-farge co-ekstrudering teknologi.
Sammenlignet med den tradisjonelle pre-coextrusion (FCE) teknologien, har post-coextrusion plastprofilekstruderingsprosessen de åpenbare egenskapene til enkel prosess, fleksibel påføring, lav avvisningsgrad, enkel resirkulering og kontrollerbar bindestyrke. For tiden brukes denne teknologien hovedsakelig til å produsere profilerte materialer for dører og vinduer med tetningslister.

Den tradisjonelle ekstruderingsteknologien av plastprofiler før koekstrudering er en engangsstøpeteknologi. To eller flere ekstrudere ekstruderer smeltede materialer med forskjellig reologisk oppførsel eller forskjellige farger inn i samme støpeform. Disse smeltene strømmer i deres respektive løpere i formstøpeformen, og smelter deretter sammen og ekstruderer ved dysen. Støvsug i formhylsen, avkjøling og forming.